Waarom de webshop van FemFashion direct ontplofte

Iets meer dan een jaar geleden ging de webshop van FemFashion de lucht in. Sindsdien vliegen de bestellingen de deur uit. “Het is een mooie aanvulling op de boetiek.”

Na de opening van haar boetiek aan de Hooge Molenstraat, besloot eigenaresse Femke begin 2018 ook haar eigen webshop te lanceren. “Ik moést wel”, lacht ze. “Ik kreeg zoveel bestellingen via Facebook dat ik het totaal niet meer kon overzien. Soms lag ik ‘s nachts in bed te piekeren over bestellingen die ik niet moest vergeten. Gekkenwerk!”

Schot in de roos

Haar virtuele winkel blijkt een schot in de roos. Dagelijks vliegen er tientallen pakketjes gevuld met kleding en accessoires de winkel uit. “Vooral voor mensen die niet in Doetinchem wonen, maar toch kleding willen bestellen is het ideaal. Al vinden vaste klanten het ook lekker om online alvast te snuffelen voordat ze naar de winkel komen.”

Wel ziet Femke dat het online winkelmandje vaak gevuld wordt met andere items dan in haar boetiek. “Mensen komen bij FemFashion vaak even snuffelen, terwijl ze online vaak gericht op zoek zijn naar bepaalde items. Nu is er bijvoorbeeld al weken ontzettend veel vraag naar een blauw met wit gestreepte jurk. Die is niet aan te slepen. Maar ook andere jurkjes gaan als een malle.”

Fem Fashion DoetinchemFem Fashion DoetinchemFem Fashion Doetinchem

 

Onvoorspelbaar

In het begin moest Femke wel even wennen aan haar online winkel. “Het is allemaal zo onvoorspelbaar. Zo kreeg ik vlak na de lancering ineens tientallen bestellingen binnen voor één blouse. Wat bleek? Een influencer had iets in mijn webshop gekocht en dat op haar social media geplaatst. Wist ik veel! Daar was ik in het begin helemaal niet op voorbereid.”

“Voorheen had ik ook bijna geen voorraad. Puur omdat we daar de ruimte niet voor hadden én ik iedere week nieuwe kleding inkocht. Met een webshop gaat dat niet meer. Dat is ook de reden dat we sinds kort een extra ruimte hebben. We kunnen daardoor ook beter en sneller inspelen op populaire items. Op dit moment zijn vooral de zomerjurkjes hot!”

Pan macaroni 

Het verwerken van al die bestellingen doet Femke nog steeds helemaal zelf. “Iedere week kook ik een pan macaroni en dan helpen mijn vader, moeder en man mee met het versturen van alle bestellingen. Hartstikke gezellig! Ik vind het nu nog wel fijn om alles zelf in de hand te houden, maar misschien dat er in de toekomst wel versterking komt.”

Voor nu is Femke vooral heel blij met hoe alles loopt. “Zo’n webshop lanceren is toch best een ding als je er geen verstand van hebt, maar na ruim een jaar heb ik mijn draai wel gevonden en loopt het allemaal soepel. Het is een mooie uitbreiding van de winkel en ik hoop dan ook dat er ook in het volgende jaar weer nét zo veel besteld gaat worden.”

2 reacties op “Waarom de webshop van FemFashion direct ontplofte

  1. Anneke Luimes zegt:

    Wat leuk om te lezen Femke,al het reilen en zeilen en hoe je/jullie zijn gegroeid en zo’n leuke winkel hebben op gebouwd!!heel veel succes met je blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.